“SponsorKliks,
steun de Club en doe uw online aankopen via sponsorclicks (zonder meerkosten) [lees meer...]

Regels jeugd MVC de Hangar

 

Via de onderstaande link kan je de regels voor de jeugd openen. Regels jeugd MVC de Hangar


Cool Moves Volley Spelregels

Cool Moves Volley (CMV) is speciaal voor kids van 6 jaar tot en met 12 jaar. Via verschillende niveaus leer je, op een leuke manier, stapsgewijs volleyballen. De Cool Moves Volley spelregels 2019-2020 zijn ook komend seizoen geldig. CMV spelregels 2019-2020 

 

Smashbal

Smashbal is een uitdagend volleybal speel dat zich richt op de meest aantrekkelijke volleybaltechniek: de smash! De volleybal beleving is binnen dit spel het uitgangspunt, waardoor het een stoer, aantrekkelijk en uitdagend karakter heeft. Smashbal is opgebouwd uit 4 levels, waarbij elke rally eindigt met een smash. Smashbal Levelkaart

 

Spelregels (regulier)

Wil je de laatste Nevobo-spelregels nalezen, klik dan hier

 

Leeftijdsgrenzen

Categorie Leeftijdsgrens seizoen 2020-2021
   
Jeugd A geboren op of na 01-10-2002
Jeugd B geboren op of na 01-10-2004
Jeugd C geboren op of na 01-10-2006
Jeugd CMV 6 op 30 september van het seizoen niet ouder dan 11 jaar
Jeugd CMV 5 op 30 september van het seizoen niet ouder dan 10 jaar
Jeugd CMV 4 op 30 september van het seizoen niet ouder dan 9 jaar
Jeugd CMV 3 op 30 september van het seizoen niet ouder dan 8 jaar
Jeugd CMV 2 op 30 september van het seizoen niet ouder dan 7 jaar
Jeugd CMV 1 op 30 september van het seizoen niet ouder dan 6 jaar

 

A-jeugd


Ben je tussen de 16 en 18 jaar? Dan kan je in de A-Jeugd geplaatst worden. A-jeugd is het vervolgspel van B-jeugd. Bij A-jeugd verbeter je je systeemspel (6×6) en wordt je langzamerhand voorbereid op de overstap naar een seniorenteam. Er kan mix (jongens en meisjes) gespeeld worden. Bij de A-jeugd worden dezelfde spelregels gehanteerd als bij de senioren.

 

B-jeugd

Ben je tussen de 14 en 16 jaar? Dan kan je in de B-jeugd geplaatst worden. Je leert hier vooral hoe je met je team in een systeem speelt. Een stapje richting het echte 'volwassen' volleybal. Naast het leren van een systeem wordt er natuurlijk ook hard gewerkt aan je techniek, snelheid en conditie. In de B-jeugd worden de spelregels van de senioren gehanteerd. De nethoogtes wijken wel af. Deze is voor de jongens 2.24 meter en voor de meiden 2.15 meter.

 

C-jeugd

Ben je tussen de 12 en 14 jaar en wil je graag in een team volleyballen? Dan kan je in de C-jeugd geplaatst worden. In deze categorie leer je basis van het volleybalspel. Je leert samen te spelen in een team van zes! Ook wordt er gewerkt aan de technieken van volleybal, je snelheid en conditie.

 

Nog een paar technische feiten op een rij:
• De nethoogte is 2.05 meter
• Het veld waar je op speelt is 9×7 meter groot